nike flyleather womens | Nike Air Jordan Wheat Pack

Jordan brend za sezonu jesen/zima predstavlja novi „Wheat Pack“ prvi put na Retro Basketball ikonama koje do sada nismo viđali u ovoj interpretaciji. Modeli su izrađeni od različitih tipova brušene kože obojenih u „Golden Harvest“ boju. Modeli ovog paketa su Air Jordan I, Air Jordan VI i Air Jordan XIII.

authentic nike dunk sb store in houston tickets
Nike Air Jordan nike pegasus turbo oregon project management NBA košarkaša Michael Jordan’a 1984. godine, a godinu dana kasnije Nike nike sb braata lr taupe and red carpet colors Air Jordan I, kako bi se slagala uz boje tima Chichago Bulls nike flex trail shield women shoes clearance code (Black/Red) što je predstavljalo presedan u strogim pravilima NBA lige pa je za svako Jordan-ovo nošenje patika na utakmicama Nike plaćao novčane kazne jer su pravila propisivala belu ili pretežno belu obuću. Koncept za prvi model osmislio je Michael Jordan nike dual fusion boots mens Peter Moore i Bruce Kilgore nacrtavši prvi skicu odmah su joj odredili logičan naziv JORDANS.
Prvi model bio je sve što je jednoj namenskoj patici za košarku bilo potrebno, stabilno i udobno gazište sa AIR nike air max mid sneaker boot ZABRANJENE.

brown nike shoes high tops sneakers cutouts
Nike Air Jordan VI je nastao 1991. godine, dizajnirao ga je Tinker Hatfield, a prvo izdanje urađeno je u pet različitih kombinacija boja od kojih je svakako najprepoznatljivija Black/Infrared.
Sa predhodnog modela (AJ5) patika je nasledila ICE delove đona, već standardnu vazdušnu jedinicu u peti i LACE LOCK nike free 5.0 women 2015 light pink color names INNER BOOTIE sistem jezika patike koji kao čarapa prijanja uz nogu. Sam jezik na sebi ima dva proreza kao rukohvat lakšeg obuvanja, a preko jezika i dela pertli nalazi se džep u koji se nakon vezivanja mogu ubaciti pertle kako ne bi smetale tokom aktivnosti. Još jedan novitet bio je PULL TAB na peti patike od tvrde gume isnpirisan Porsche-ovim sportskim automobilima odnosno stabilizatorima koji strujanjem vazduha automobil drže čvrsto uz podlogu. U godini ovog izdanja Michael Jordan osvojio je prvu MVP titulu a tim Chichago Bulls NBA prvenstvo. Model se takođe pojavio i u sceni kultnog filma ladies nike air black screen size objavljenog godinu dana kasnije. 

nike roshe run fb volt leopard blue and gold price
Nike Air Jordan XIII Nike je patika nastala sezoni 1997/98. godine u kojoj je Michael Jordan uzeo šesti šampionski prsten ujedno i šestu MVP titulu. Konstrukcija modela inspirisana je šapom pantera čiji se delovi uz malo mašte mogu prepoznati na đonu patike, a hologram u kome se nalazi Jumpman logo asocira na oko pantera koje sija u mraku kada ga obasja svetlost.
nike air max 90 leather retro running shoes women Tinker Hatfield jasno je da performanse ukombinovane sa futurističkim fashion izgledom daju savršenu kombinaciju.
Đon patike je izrađen od dve vrste gume sa vazdušnim komorama unutar đona dužinom celog gazišta.  Sa donje strane đona na sredini gazišta nalazi se tvrda osnova CARBON FIBER SHANK - ploča od ugljeničnih vlakana visoke elastičnosti, koja doprinosi ultra brzom povratu kinetičke energije od prstiju ka peti, što rezultira boljim vremenom reagovanja na podlogu, promenu pravca, većem odrazu i boljem doskoku prilikom igranja košarke, što su ključni parametri za bolju igru. Donji deo gazišta izrađen je od tvrđe gume podeljene u nekoliko polja koja omogućava dobro prijanjanje na svakoj podlozi i sprečava klizanje.
Air Jordan XIII je imao i svoju premijeru na filmskom platnu kada se 1998. godine model White/Black-True Red-Pearl Grey pojavio u filmu “He got a game” i skoro ceo minut se nalazi u rukama glavnog glumca Denzel Washington-a koji u tim trenutcima iskazuje divljenje prema ovom modelu, a zatim ga nosi u celom filmu.

Sva tri modela iz novog „Wheat Pack“-a dostupna su u Tike instore i online šopu.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara